top of page

Βιογραφικό Σημείωμα

 

 

 

 

 

 

Χριστίνα - Χαρά Μαρίνου :

Early Childhood Educator - Educational Technology Specialist

B.Ed Εκπαίδευση και Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία

M.Sc. Τεχνολογίες της Πληροφορίας & της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση

 

 

 

 

 

 

 

Γεια σας και σας ευχαριστώ που επισκευτήκατε τη σελίδα μου. Ήρθε η ώρα να σας πω κάποια πράγματα για εμένα. Γεννήθηκα το 1987 στην Αθήνα. Από τότε, μέχρι και το 2003, γύρισα όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, λόγω της Πολεμικής Αεροπορίας, που απασχολούσε τους γονείς μου. Έτσι, αποφοιτώντας από το Brussels' American School (DoDEA), γύρισα στην Αθήνα για να ξεκινήσω τις σπουδές μου στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. (2003).

 

Παράλληλα με τις σπουδές μου, ξεκίνησα να διδάσκω Αγγλικά ως Δεύτερη Γλώσσα (ESL) τόσο σε ολιγομελή τμήματα, όσο και σε τμήματα Κέντρων Ξένων Γλωσσών, και παρατήρησα ότι θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση. Έτσι, αποφάσισα να εισαχθώ σε μία Παιδαγωγική σχολή, για να μπορέσω να αποκτήσω πραγματικές γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο αυτό.

 

Το 2009, κατάφερα να εισαχθώ στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του ΕΚΠΑ. Οι σπουδές μου είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και μου προσέφεραν τρομερές δυνατότητες. Πρακτικές σε δημόσια σχολεία και σε ιδιωτικούς φορείς, σεμινάρια, θεματικές εβδομάδες, βιωματικά εργαστήρια, μαθήματα ψυχολογικής και κοινωνιολογικής φύσης, επαφή με αντικείμενα και υλικά. Όλα ήταν ένα μαγικό ταξίδι, το οποίο τελείωσε τον Ιούνιο του 2015. Τότε ήταν που αποφοίτησα από το ΤΕΑΠΗ με βαθμό πτυχίου Άριστα και έχοντας ήδη βάλει τις πρώτες βάσεις, για να συνεχίσω να "σκαλίζω" αυτό που με ενδιέφερε: τις Νέες Τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στην Εκπαίδευση. Το 2016 έλαβα εκπαίδευση ψυχολογικού και εκπαιδευτικού πεδίου, με τίτλο "Educational & Psychological Measurements in Special Education" από το George Washington University. Παράλληλα, εργάστηκα ως καθηγήτρια Αγγλικών σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και ως νηπιαγωγός σε νηπιακά τμήματα αγγλόφωνων και ελληνόφωνων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων. 

 

Έχοντας ήδη συγγράψει μία πτυχιακή εργασία με θέμα "Ψηφιακά Παιχνίδια και Προσχολική Ηλικία" σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αλεξάνδρα Ανδρούσου (ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ) και έχοντας παρακολουθήσει διάφορες δράσεις σχετικά με τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση, έγινα δεκτή στο διαπανεπιστημιακό, διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, με τίτλο "Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση", το οποίο προσέφερε το ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πειραιά ΤΤ, Το ΤΜΜΕ ΕΚΠΑ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η διπλωματική μου εργασία, η οποία εκπονήθηκε στα πλαίσια των μεταπτυχιακών μου σπουδών, σε συνεργασία με τον καθηγητή Χαράλαμπο Πατρικάκη (Τμήμα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών-Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), παρουσιάστηκε και δημοσιεύτηκε στα πρακτικά του παγκόσμιου συνεδρίου EDUCON της IEEE (Institution of Electrical Engineers), με τίτλο "Ενισχύοντας την Λογική Σκέψη των Μαθητών με τη χρήση της (γλώσσας προγραμματισμού) Gherkin" (Enhancing Students' Logical Thinking with Gherkin (Language).

 

Τη σχολική χρονιά 2015-2016, εργάστηκα στο ACS (American Community Schools of Athens), ως βοηθός στο Optimal Learning Program, το οποίο προσφέρει στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες μια ίση ευκαιρία στο να αριστεύσουν στην τάξη, παρέχοντας εξατομικευμένη διδασκαλία. Συνεργάζομαι με εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων και με μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Παράλληλα υπήρξα Co-Teacher στο μάθημα Science 7 ESL σε παιδιά γυμνασίου και επίσης ανέλαβα το κομμάτι διδασκαλίας Science στο ACS Athens Summer Youth Camp.

Τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018 εργάστηκα ως δασκάλα Α'Δημοτικού, Νηπιαγωγός και εκπαιδευτικός IB Computer Science (HL) & Media Studio στο ίδιο σχολείο. 

Κατά το παρόν σχολικό έτος, βρίσκομαι στο St.Catherine's British School, όπου απασχολούμαι ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

 

Aπό το 2017, συνεργάζομαι με το τμήμα Τμήμα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για τη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων με εφαρμογές στην Εκπαίδευση.

Παιδαγωγική Δράση:

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τμήματα, μέσω των νέων τεχνολογιών, και τις εφαρμογές της ρομποτικής και του ΙοΤ. 

Παράλληλα, ασχολούμαι με τη διαδικτυακή διδασκαλία των Αγγλικών σε μαθητές με πρώτη γλώσσα την Κινέζικη, μέσω της εταιρείας SinceWin.

Διπλώματα - Πτυχία:

  • Qualified Teacher Status for Educational and Pedagogical Work (Ministry of Education and Religious Affairs, Greece)

  • Qualified Teacher Status (Department for Education, UK)

  • Pedagogical and Didactic Competence in Information and Communication Technologies (Greek Government Gazette 2462/16-9-2014, vol.2)

  • Educational and Psychological Measurements in Special Education (George Washington University)

  • Certificate: Special Education Needs (British Council)

  • TESOL Certificate (International Open Academy)

  • Microsoft Innovative Educator Expert (Microsoft)

2017 IEEE Global Engineering Education Conference (EDUCON)
 
25-28 April 2017

Enhancing the student's logical thinking with Gherkin language

Ignatios Papadopoulos

Department of Electronics Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, Egaleo, Greece

Dimitrios Kogias

Department of Electronics Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, Egaleo, Greece

Charalampos Patrikakis

Department of Electronics Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, Egaleo, Greece

Christina-Chara Marinou

Department of Electronics Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, Egaleo, Greece

© 2015 by Christina Chara Marinos

 

Όλο το υλικό του ιστοχώρου διέπεται από τις αρχές προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και διατίθεται στους επισκέπτες μόνο σαν πληροφόρηση και μόνο για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο περιεχομένου, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια. Η μη επιτρεπτή χρήση του ιστοχώρου αυτού σημαίνει καταλογισμό ευθυνών σύμφωνα με τον Ν. 2121/93 και τους κανόνες διεθνούς δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


Οποιοδήποτε υλικό, εμπορικό σήμα ή λοιπό περιεχόμενο τρίτων που βρίσκεται στον ιστοχώρο αυτό είναι προστατευμένο από νομικά και πνευματικά δικαιώματα από τρίτους που έχουν παραχωρήσει στην επιχείρηση τα παραπάνω υλικά για προώθηση των προϊόντων.
 

Αναφορά Δημιουργού — Θα πρέπει να καταχωρίσετε αναφορά στο δημιουργό , με σύνδεσμο της άδειας, και με αναφορά αν έχουν γίνει αλλαγές . Μπορείτε να το κάνετε αυτό με οποιονδήποτε εύλογο τρόπο, αλλά όχι με τρόπο που να υπονοεί ότι ο δημιουργός αποδέχεται το έργο σας ή τη χρήση που εσείς κάνετε.

 

Παρόμοια Διανομή — Αν αναμείξετε, τροποποιήσετε, ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει ν δινείμετε τις δικές σας συνεισφορές υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο.
 

bottom of page